Opbevaring af dyr hjemme
Del

Hvis du skal holde dyr i et akvarium, kan de leve ret længe med lidt arbejde. Det er en god idé at give dem sten eller andet at gemme sig i for at mindske stress og reducere risikoen for indbyrdes angreb (alt efter hvilken art du skal holde). Det kan være svært at forudsige dyrenes levetid, og selvom du gør alt rigtigt, kan det forventes, at nogle dyr kan gå til undervejs.

Når du holder dyr fra fjorden, skal de bruge saltvand for at overleve. Saltvandet kan enten hentes fra fjorden eller købes som akvariesalt hos en akvarieforhandler og blandes selv. Akvariet bør holdes så koldt som muligt, da dyrene er vant til det kolde havvand. Hvis du kun har muslinger, kan de stå et par dage, måske en uge, i fx en spand, inden de dør. Det kan være en god idé at skabe bevægelse i vandet. Hvis du vil holde dyrene i live i længere tid eller har mange dyr, er det en god idé at tilføje en luftpumpe eller anden form for ilt. Hvis akvariet får meget lys, vil der være mere vækst af alger, hvilket kræver, at akvariet rengøres. Vandet bør skiftes hver 14. dag eller efter behov. Hvis vandet er varmt, vil de biologiske processer gå hurtigere, og der vil være behov for hyppigere vandskift.

De fleste dyr kan gå længe uden mad. Muslinger kan eksempelvis leve af den naturlige algevækst i akvariet. Hvis du har krabber, kan du knuse et par muslinger en til tre gange om ugen, afhængigt af temperaturen. Jo varmere vandet er, jo mere aktive er dyrene, og derfor har de også behov for mere mad.

Her ses et eksempel på en luftpumpe. Det er blot en pumpe, der trækker luft fra omgivelserne og pumper mere koncentreret ind. Her ses den med en gummislange og en luftsten. En luftsten er en porøs sten som skaber mange små bobler. Luftsten og pumper kan købes i de fleste akvarieforretninger.
Del denne side

Kontakt

Morsø Kommune
Jernbanevej 7
7900

E: tmkr@morsoe.dk

Copyright © OPHAV LIMFJORD 2022